۱۳۹۰ دی ۱, پنجشنبه

کار به کجا رسیده که ترکها میخوان فرانسه رو تحریم کنن



به نوشته خبرگزاری فرانسه، قرار است مجلس ملی فرانسه روز پنج شنبه لایحه ای را به پیشنهاد دولت تصویب کند که به موجب آن انکارکنندگان نسل کشی سال ۱۹۱۵ ارامنه توسط نیروهای ترکیه، با یک سال زندان و ۴۵ هزار یورو جریمه نقدی مواجه خواهند شد.


فرانسه در سال ۲۰۰۱ درگیری های سال ۱۹۱۵ را نسل کشی نامید؛ در حالیکه ترکیه با لفظ 'نسل کشی' در این مورد مخالف بوده و اعلام کرده است بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار ارمنی و به همین اندازه اتباع ترک، بر اثر درگیری یا قحطی هنگامی کشته شده اند که ارمنی ها با نیروهای مهاجم روسیه همراهی کرده اند.

لایحه از قبل طراحی شده دولت فرانسه همه احزاب ترکیه از جمله حزب حاکم و مخالفان آن را در صدور بیانیه ای علیه این اقدام متحد کرده است. آنها در بیانیه مشترکی این لایحه را 'اشتباهی تاریخی، غیرقابل قبول و بزرگ' خوانده اند.
علاوه بر این، حدود یکصد نفر از مردم ترکیه نیز روز چهارشنبه مقابل سفارت فرانسه در آنکارا تظاهرات کرده و شعارهایی علیه این اقدام سر دادند.


در ایران زلزله ای آمده و همه در اندیشه گریختن و بازنگشتن هستند،هر جا باشد و هر طور که شد.



این سی ساله تاریخِ تلاطم موجهای مهاجرت بود. سال پنجاه و هفت یک موج آمد و با آغاز دهه دهشتِ شصت، موج دیگری و با ماندگاری احمدی نژاد، فعلا آخری. در موج اول بسیاری از دودمان و پیوستگانِ پهلوی از ایران رفتند، با مال و منال و گاه تخصص و اعتباری که داشتند، البته به رنج افتادند ولی آنقدری سختی ندیدند. دومین موج، همراهانِ سابق انقلاب از چپ و مجاهد و سکولار و نویسنده و معترض و شاعر را با خود برد.هر چه بود، روح مبارزه نمرده بود و قدری آرمان خواهی هنوز مانده بود. اوضاع به سامانِ اقتصاد دنیا هم آنقدر مجال می داد که کاری کنند و در کنارش مبارزه ای.
 اما این سومی دقیقا نسلی را با خود برد که پرورش یافتگان انقلاب بودند و یا خیلی هاشان تنها قایقِ نجاتی می جستند که از غرقابِ ایران،بیرون زنند. سیاست و در خطر بودنِ جان بهانه ای بود تا دل سفارتخانه های غربی به رحم آورند و از این توجه جهانی به ایرانِ پس از جنبش سبز، نهایت استفاده برند.از پل که گذشتند نه دیگر سیاسی بودند و نه هیچ. زمان و زمانه دگر شده، نه دیگر از آن شوقِ مبارزه و نخبگان ایرانی که پیش از انقلاب، در قالب انجمن های اسلامی و کنفدراسیون، جانانه فعال بودند،خبری هست و نه حتی از پایداری نسل مهاجر دهه شصت. فضای مجازی نیز به کمک آمده و مبارزات را در چارچوبی غیر واقعی زندانی کرده و ارتباط تاثیر گذار با مردم ایران را گرفته است،بدتر اینکه مبارزین به در رفته را ارضا نیز می کند.
 پرتاب شدگی به آدم پرت چیزی نمی آموزد، اصلا به دنبالش نیست. نفسِ زنده ماندن و دور بودن از سرزمین جانکاه، هدفی غایی بود که با پرتاب به آن رسیده و باقی بهانه است. تمام آن برخورد تاریخی ما با غرب که روشنفکری را شکل داد و مشروطیت را به دنبال داشت و نحله های رنگینِ سیاست ورزی را برساخت، انگار ختم شده به این عمل پرتاب شدگی. خستگانی از وطن زده اند بیرون و دیگر حال و حوصله این حرفها ندارند. فاجعه جمهوری اسلامی این بود که نخبگان جامعه همانند عوام شدند، بی آرمان و پرتابی.



کتاب “ریشنامه” نوشته “نون قندی“ : برای دانلود اینجا را کلیک کنید

پروین مخترع به 23 ماه حبس تعزیری محکوم شد

 

پروین مخترع، مادر کوهیار گودرزی، فعال حقوق بشر، از سوی دادگاه انقلاب کرمان به تحمل 23 ماه حبس تعزیری محکوم شد. به گفته نزدیکان وی، این حکم در روزهای گذشته صادر شده با این حال، هنوز به پروین مخترع ابلاغ نشده است.

پروین مخترع که حدود 5 ماه است در بند عمومی زندان کرمان به سر می‌برد، یک روز پس از بازداشت کوهیار گودرزی، در منزلش در کرمان بازداشت شد. وی پس از بازداشت، به اتهام " تبلیغ علیه نظام" " توهین به شهدا و رهبری" در دادگاه مورد محاکمه قرار گرفت و هم‌اکنون پس از گذشت بیش از سه ماه حکم محکومیت خود را دریافت کرده است.

به گفته خانواده مخترع، دادگاه هم‌چنین پرونده دیگر وی با اتهام " توهین به مقام رهبری" را به دادگستری استان کرمان ارجاع داده است و وی می‌بایست بار دیگر مورد محاکمه قرار گیرد.
صدور این حکم سنگین برای پروین مخترع در حالی صورت می‌گیرد که وی تنها به دلیل انجام مصاحبه‌های اعتراضی نسبت به بازداشت غیرقانونی فرزندش، دستگیر و زندانی شد. این حکم، یکی از کم‌سابقه‌ترین احکامی است که در سال‌های گذشته از سوی دادگاه، برای یک مادر، تنها به جرم دفاع از فرزندش، صادر شده است.
به گفته خانواده مخترع، وی همچنین در طول مدت زندانی بودن خود با مشکلات بسیاری در زندان کرمان مواجه بوده است. عدم دسترسی به مواد غذایی، میوه و سبزیجات یکی از مشکلات زندانیان در زندان کرمان است که مسئولان زندان نیز با بیان اینکه " قادر به تامین میوه و سبزیجات نیستیم" از دسترسی زندانیان به مواد خوراکی خودداری می‌کنند.
گفتنی است در هفته‌های گذشته، قاضی پرونده با ارسال پیامی برای پروین مخترع، از وی خواسته بود تا با نوشتن ندامت‌نامه، از اعمال خود ابراز پشیمانی کند تا حکم سبک‌تری دریافت کند. با این وجود، پروین مخترع گفته بود که هرگز حاضر به نوشتن ندامت‌نامه نیست و از حق قانونی خود برای دفاع از فرزندش نخواهد گذشت.
پروین مخترع، هم‌چنین در جریان محاکمه خود از داشتن وکیل محروم بوده و مأموران امنیتی به وی گفته‌اند که نیازی به حضور وکیل در دادگاه نیست.
کوهیار گودرزی نیز با وجود گذشت 5 ماه از زمان بازداشتش هم‌چنان در شرایط بلاتکلیفی و در بند 209 نگه‌داری می‌شود. این فعال حقوق بشر که در هفته‌های گذشته متهم به " تبلیغ علیه نظام" و " اجتماع و تبانی علیه نظام" شده بود، در حال حاضر در انتظار تشکیل جلسه دادگاه به سر می‌برد.